dimarts, 6 de novembre del 2012

L’experiència és un grau, però no evita espifiar-la!



El primer post que vaig escriure en la nova etapa del meu blog personal parlava d’uns amics, el grup Gossos, quan anunciaven que deixarien els escenaris durant un temps, i les connotacions personals que per a mi tenia aquest anunci.
Ara, gairebé un any després, torno a escriure un post dels Gossos per ‘culpa’ d’una noticia que he publicat a La Vanguardia. Deixeu-me que us ho expliqui.
Moltes vegades em pregunten com m’ho faig per trobar un tema diari per escriure a L’edició Bages de La Vanguardia digital. La única forma d’aconseguir-ho és estar atent i observant les 24 hores del dia, estiguis allà on estiguis. Aquesta ‘voràgine del dia a dia’ fa que de vegades perdis la visió global de les coses i això és el que m’ha passat amb el grup Gossos.
Són uns bons amics. Fem trobades i fins i tot apadrino orgullosament la filla d’un d’ells. Un dia t’expliquen en una reunió d’amics, emocionats, que estan treballant fort en la creació d’un nou disc i aquestes coses.
I aquest és el moment en el que el Carles s’equivoca i amb la seva necessitat de publicar un tema per al dia següent, perquè encara no el té redactat i escrit, es llença a la piscina i explica que el Gossos publiquen un nou disc. Em salto formalismes i tiro pel boc gros, sense més! Com si la meva experiència no m’hagués anunciat mai que aquests processos cal cuidar-los!!!
I La Vanguardia és un mitjà prou potent com per carregar-se part de l’estratègia comunicativa que havien pensat prèviament els Gossos. I la recepció d’un mail que destil·la preocupació et fa adonar que has avantposat la voràgine del dia a dia a fer les coses amb una mica més de sentit, vaja el sentit mínim imprescindible. I això entorpeix el treball d’unes persones, que a més a més són amigues. I, que voleu que us digui, m’ha quedat mal cos per haver estat inoportú i incorrecte en el procediment. I un cop fet, l’únic descàrrec que em queda és explicar-ho i carregar-ho a la motxilla de l’experiència per evitar errades similars!
Ah! I desitjo que m’avisin el dia del primer concert, perquè espero amb ànsia la sortida del nou disc de Gossos, tot i que gestionaré amb calma aquesta ànsia. Ho prometo!