divendres, 30 de desembre del 2011

Si la Pilar creu que Manresa és una ciutat per bicis, serà que ho és?

Tinc una amiga, molt amiga. Es tracta de la Pilar Guitart: ex nedadora del club Natació Manresa i des de fa una pila d'anys coordinadora de la piscina del Gimbe. Tossuda i convençuda.

La natació
És probable que molts quan recordeu com vàreu aprendre a nedar us vingui a la memòria aquella maleïda olor de cloro, aquella perxa traïdora que quan més la necessitaves te la retiraven, o aquell monitor o monitora que et llençava a la piscina sense miraments malgrat la teva por. (Demano, públicament, disculpes a les persones que pensen en la meva cara quan es parla d'aquest tema).
La Pilar, tossuda i convençuda, es va revelar contra això. Entenia que aquella norma establerta, aquella 'normalitat' acceptada per la majoria, no podia ser. I al final ens va demostrar a tothom que per ensenyar a nedar existeix una manera molt millor, ara ja àmpliament acceptada i normalitzada.

La Bicicleta
La Pilar Guitart, a l'esquerra
Des de fa un temps la Pilar té al cap fer entendre a tothom que la bicicleta és un transport útil per la ciutat de Manresa. 
Cada dijous final de mes convida als seus amics a passejar en bicicleta. En un dijous fred de desembre he acceptat la seva invitació. Només hem pedalat quatre persones, una xifra digna de desanimar a qualsevol. Però ella ha gaudit i ens ha fet gaudir al màxim d'un passeig que ha estat agradable. Tossuda i convençuda, mentre fèiem un got, s'ha limitat a dir que "el mes vinent serem més".
Coneixent-la com la conec no dubto que tard o d'hora aconseguirà fer-nos treure a tothom del cap que Manresa no és una ciutat per a bicicletes i que la bicicleta acabarà sent un transport normalitzat a la ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada